Szívesen mennek gyógyfürdőbe a hazai 50+-os korosztály tagjai

Ma már Magyarországon is rendszeresen járnak gyógyfürdőbe az 50 évnél idősebbek. Egy korábbi felmérés szerint ez a korosztály egy évben átlagosan 6,6 alkalommal kirándul. A célpont pedig sokszor valamelyik hazai gyógyfürdő.

Sokan a gyógyulás miatt látogatják ezeket, mások pedig egyszerűen csak kikapcsolódni szeretnének. Ezt egyébként a nyugdíjas korosztály már kedvezménnyel teheti. Legalábbis a legtöbb fürdőben jár nekik az olcsóbb belépőjegy. Ez nincs másként a celldömölki Vulkánfürdőben sem. A kedvezményes belépő árakról itt tájékozódhat.

Visszatérve egy kicsit az említett felmérésre: az Origo publikálta még 2014-ben, hogy az 50+-os korosztály legnépszerűbb úti céljainak a gyógyfürdők számítanak. Ami az évek során valószínűleg még inkább jellemző. A fürdőkbe érkezők számát látva egyértelműen megállapítható, hogy egyre tudatosabbak az 50 év felettiek. Vagyis számolnak a gyógyvíz egészségjavító, egészségmegőrző tulajdonságával. És azzal is, hogy a vízben végzett mozgás sokkal könnyebb. Így a fájó ízületek ellenére is lehetséges az aktív sport. Nem beszélve arról, hogy a gyógyfürdős kezeléseket még a társadalombiztosító is támogatja. Erről részletek itt.

És még egy dolog. Látható az is, hogy az idősödő hazai fürdőzők közül egyre többen keresik az élményeket. És nem kimondottan az árakat figyelik. Számít nekik, hogy nyugalmas legyen az adott fürdő. Lehessen a medencék között választani. Tudjanak pihenni és támogathassák az egészségüket az egyes szolgáltatások igénybevételével.

Nálunk Celldömölkön ez mind adott. Ha tehát egy kellemes kikapcsolódásra vágyik, mi szeretettel várjuk a Vulkánfürdőben!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020