A gyógyfürdőzéskor az úszást se hagyja ki!

Ha már wellnesselni megyünk, miért ne úsznák egy jót? Sokan nem is gondolják, az úszás mennyire jótékony hatású sport. És, ami kimondottan nagy előnye, hogy az ízületi problémákkal küzdők is végezhetik. A vízben könnyű mozogni, a víz felhajtóereje miatt kevesebbnek érezzük a testsúlyunkat. Ezáltal az ízületekre sem nehezedik akkora nyomás. Nem beszélve arról, hogy nagy szerepe van az úszásnak a légzésszabályozásban. Emellett szinte minden testrészünket átmozgatja. Aminek az is a következménye, hogy úszáskor bizony egy átlagos mozgásnál több kalóriát égetünk. Így egyértelmű, hogy ha fittek szeretnénk lenni, úszni mindenképpen érdemes. Főleg akkor, ha a szárazföldi gyakorlatokat nem igazán érezzük nekünk valónak. Az úszás a tüdőnk mellett a szívünket és az ereinket is edzi. És még rehabilitál is. Akár sportsérülésről vagy műtét utáni edzésről van, az úszás jó választás.

Persze – mint minden más sportot – ezt is rendszeresen jó űzni, de nem teszünk rosszat akkor se, ha a wellness alatt, naponta többször, mondjuk fél órákat úszunk. Ilyenkor is érezni fogjuk a jótékony hatását.

A wellnesst egy jó úszással egybekötni a Vulkánfürdőben is van lehetőség. Itt egy 25 méter hosszú, hat sávos úszómedence áll az effajta mozgást választók rendelkezésére. Ha tehát az ízületeit kezelné, az úszást ne felejtse! Akár egy hosszabb kúra része is lehet a gyógyúszás. Ezekről részletek itt.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020