Idősödőknek kifejezetten ajánlott – A lazító fürdés mellett eddzen is egy kicsit a vízben!

Ki mondta, hogy az idősödőknek hanyagolniuk kell a mozgást? Még akkor is van megoldás, ha ízületi problémákkal küzdünk. A vízi torna ugyanis kimondottan “idősbarát” mozgásforma.

De a fiataloknak is éppúgy ajánlott, hiszen a vízben végzett mozgás kortól függetlenül erősíti az immunrendszert és az izomzatot, továbbá a szorongást is oldja. Sőt, amit kevesen gondolnak, légzőszervi betegségek kezelésére is alkalmas. Egyrészt mert a mozgás edzi a tüdőt, másrészt mert a víz felett képződő pára, gőz belégzése kedvező hatással van a légzőszerveinkre.

De miért ajánlott még az idősödőknek a vízi torna?

Mert gerinc- és porckorong-bántalmakkal, valamint az ízületi problémákkal küzdőknek és a csontritkulásban szenvedőknek is sokkal könnyebb a mozgás a vízben. Ha ezt a mozgásformát választjuk, az edzés közben nem jelentkezik az a fájdalom, ami a szárazföldi aktivitás során sajnos előfordul.

TB támogatott gyógyfürdő kezelések Vulkánfürdő
TB támogatott gyógyfürdő kezelések Vulkánfürdő

Mozogni viszont kell

Mozgás nélkül a szervezetünk jóval sebezhetőbb állapotba kerül. Ha viszont rendszeresen edzünk, erősítjük az immunrendszert és a keringést, nem hízunk el és a tüdőnket is karbantartjuk. Nem beszélve az izmokról.

Ön se hagyja ki a lehetőséget, ha gyógyfürdőben jár! A lazító fürdőzés mellett szakítson időt a vízi mozgásra is. Mi várjuk Celldömölkön, a Vulkánfürdőben.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020