Ezért és így napozzon télen is!

Csontritkulás, idegrendszeri problémák, cukorbetegség, valamint szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához is hozzájárulhat, ha D-vitamin hiány alakul ki a szervezetben.  De sok más egészségügyi probléma mellett a túlsúlyosságban és a lehangoltságban is közrejátszhat a hiánya. Pedig nem lenne olyan nehéz pótolni a D-vitamint. Csak elég időt kellene tölteni a napon. És nem több órára kell gondolni, hanem napi fél órára.

Szomorú, de manapság ennyire sincs időnk.

Ezért tél végére gyakoribb a D-vitamin hiány okozta tünetek jelentkezése. Ami a “szerencsénk”, hogy ez a vitamin lassan ürül ki a szervezetből, így a hiánya nem egyik pillanatról a másikra vált ki problémát.

De mielőtt bármilyen tünetet tapasztalnánk, előzzük meg a bajt!

Napozással

Mozogjunk sokat a szabadban, és járjunk el olyan wellnessfürdőkbe, ahol télen is lehet a kinti medencékben fürdőzni. Így feltölthetjük a D-vitamin raktárainkat. Napozzunk továbbá a fürdők pihenőtereiben!

Akár a Vulkánfürdőben

UTH_JUFA_Ungarn_10_2014-0246 - Kopie

Itt egy nagy üvegfelület előtt “töltődhetünk”, így élvezhetjük a napsugarak kellemesen melegítő hatását. Szerintünk meglehetősen kellemes így tenni a megelőzésért.

Fontos! Ha már jelentkeztek a D-vitamin hiány tünetei, keresse fel az orvosát és kérjen tanácsot arról, mi a leghatékonyabb és a leggyorsabb módja a gyógyulásnak.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020