Ön is gyakran érez reggelente ízületi merevséget?

Ha reggelente Ön is ízületi merevséggel ébred, az egy jel arra, hogy ideje lépni a probléma súlyosbodása előtt. Még akkor is, ha a folyamatos mozgás hatására rövid idő alatt enyhülnek a tünetek. Amennyiben régóta tapasztaljuk a panaszokat és általában tovább tart a merevség egy óránál, nem mellőzhetjük el a szakorvossal való találkozást. Enyhébb, időszakonként előforduló merevség esetén viszont magunk is tehetünk hatékonyan a javulás érdekében.

Fontos azonban tudatosítani, hogy ha nem mozgunk, csak rosszabb lesz a helyzet. A merev ízületek egyik hatékony kezelési módja ugyanis a rendszeres torna. Akár vízben. Fontos továbbá, hogy olyan termálfürdőbe is ellátogassunk, ahol a gyógyvíz kifejezetten az ízületi panaszok kezelésére alkalmas.

Emellett figyeljünk oda a rendszeres méregtelenítésre és a táplálkozásunkra is.

Mi történik, ha nem lépünk időben?

A reggeli ízületi merevségek hosszabb időre elhúzódhatnak. Nagyobb igénybevétel miatt napközben is jelentkezhet ízületi fájdalom. A probléma erősödésével az ízület mozgatása is fájdalmassá válhat. Csak akkor enyhül a fájdalom, ha pihentetjük az ízületet.

Csak néhány a súlyosbodást jelző tünetek közül.

Ne várja meg ezeket! Lépjen időben, előzze meg az ízületi problémákat gyógyfürdőzéssel! Mutatjuk, a Vulkánfürdő gyógyvize milyen panaszok esetén segíthet.

 

Fotó: Pixabay

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020