Miért szeretünk annyira a bugyogó vízben üldögélni?

A jakuzzi, a pezsgőfürdő és az ehhez hasonló vízi élményelemek a leginkább kedvelt szolgáltatásai a gyógyfürdőknek. Persze nem véletlen, hogy ennyire szeretjük ezeket az élményelemeket, hiszen egyebek mellett segítenek az ellazulásban. A víz kellemesen meleg hőmérséklete és masszírozó áramlása együtt kimondottan hatékonyan oldja a feszültséget. Erre pedig olykor a legtöbbünknek szüksége van. De nem csak ez az egyetlen jótékony hatása a bugyogó víznek. Nézzük, mit tesz még a szervezetünkkel.

gyógyfürdő Celldömölk

A pezsgőfürdőzés hatására például javulnak a vérkeringési problémák, és a masszírozó víz jótékonyan hat az anyagcserére is. Ha pezsgőfürdőzünk, a vérnyomás lecsökken, a vérkeringés pedig felgyorsul. Az izmok az apró buborékok masszírozó hatásának köszönhetően teljesen ellazulnak.

Kevés ennél pihentetőbb szolgáltatást ismerni

Ugyanakkor ha így lazítunk, a mozgásszervi problémáinkat is kezeljük. A pezsgőfürdőzés során az ízületek mentesülnek a terhelés alól, ilyenkor az izomzat ellazul és a fájdalom is megszűnik.

És azt még nem is említettük, hogy a pezsgőfürdőzés után még az alvás is pihentetőbb lesz.

Érdemes tehát időközönként a bugyogó vízben lazítani egyet, ha gyógyfürdőben járunk, mindenképpen használjuk ki a lehetőséget. Egy kis stresszoldás olykor mindenkire ráfér.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020