Az ízületi panaszok lelki okai

Egyesek hisznek benne, mások kevésbé. De mi azért megnéztük, milyen lelki okokra vezethető vissza, ha rendszeresen jelentkeznek az ízületi panaszok.

Szakértők szerint az ízületi fájdalom nem feltétlenül testi problémából ered. Sokkal inkább lelki okokra vezethető vissza. Mindezt megfigyelésekre alapozva állítják.

Ugyanis az ízületi panaszok többségében olyan embereknél jelentkeznek, akik görcsösen élik az életüket, folyamatos teljesítménykényszerük van és nem képesek lazítani.

Hozzáértők pedig erre azt mondják: ha a lélek nem állítja meg az embert az állandó jövés-menésben, megteszi ezt a test.

Amennyiben rendszeresen tapasztal ízületi fájdalmat, nézze meg, hogy a fent említett tulajdonságok mellett az alábbiak is jellemzőek-e Önre.

  • Lényegében csak a saját eredményeire koncentrál?
  • Úgy gondolja, hogy csak Ön tudja jól elvégezni az adott feladatot?
  • Rendszerint nem elégedett a dolgokkal, mindig javítani szeretne?

Ha tehát valaki lazítani képtelen, az az ízületeket folyamatosan mereven tartja, ami gyulladáshoz vezethet.


De szakértők azt is megfigyelték, hogy a sokízületi gyulladás többnyire azoknál jelentkezik, akik a  lelki “hiányosságokat” testi tevékenységgel kompenzálják. De jellemző rájuk az is, hogy csendesek, szorgalmasak és önzetlenül segítenek másoknak.

Ön is ilyen?

Összességében megállapítható, hogy az ízületi panaszok kialakulása összefügg a lelki természetünkkel. És az is látszik, hogy ha a lelket nem pihentetjük, a testünk látja kárát. Járjunk ezért rendszeresen gyógyfürdőbe még akkor is, ha nincsenek panaszaink. Kapcsoljuk ki az agyunkat és adjunk közben egy kis wellnesst a lelkünknek is.

Tegye meg ezt akár a celldömölki Vulkánfürdőben!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!