Önnek is kimerültek a D-vitamin készletei?

A tél végére a magyarok 95 százaléka D-vitamin-hiányos állapotba kerül. Ami egészségügyi kockázatokkal is járhat. Viszont a D-vitamint élelmiszerrel nem tudjuk pótolni, így más megoldásra van szükség az egészség fenntartásához. Mondjuk szabadtéri wellnesselésre.

A szervezet ugyanis napfény hatására állítja elő a D-vitamint. Célszerű ezért a tél végi időszakban több szabadtéri programot választani. Mehetünk például olyan gyógyfürdőbe, ahol ilyenkor is lehet kinti medencében fürdőzni.

A Vulkánfürdőben kínálkozik erre is lehetőség. Itt pezsgőfürdőben és hagyományos gyógyvizes medencében is lehet lazítani.

Tavasztól őszig elvileg elegendő napi húsz perc a napon ahhoz, hogy a szervezet előállítsa a szükséges D-vitamin mennyiséget, viszont a tél végére a raktáraink kiürülnek, ezért erőteljesebb pótlásra van szükség. Vagyis: amikor csak tehetjük, menjünk napra.

De mire jó a D-vitamin?

A kutatások szerint ha fenntartanánk a szervezet szükséges D-vitamin-szintjét, kisebb eséllyel lennénk influenzások. Sőt, a rákos megbetegedések kialakulása is 35 százalékkal csökkenne. Ugyanakkor a D-vitamin szint befolyásolja a hangulatot, a kedélyállapotot és a csontritkulás megelőzésében is nagy szerepe van.

Töltse fel ezért Ön is időben a D-vitamin készleteket! Sétáljon egyet a Ság-hegyen és lazítson a Vulkánfürdőben található szabadtéri medencék valamelyikében.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!