A Ság hegyről és a Vulkánfürdőről ír a Turizmusonline

A cikkben egyebek mellett Ság hegyi túrát és gyógyító fürdőzést ajánlanak.

A bejegyzésben olvasható, hogy Nyugat-Magyarország, az erőt adó régió egyik legfiatalabb gyógyhelye Celldömölk. És azt is, hogy Európában is egyedülálló élményt nyújt az egykor működő vulkán kráterének, a vadregényes felszíni formáknak a látványa. Kiemelik továbbá a hegyen uralkodó egyedülálló mikroklímát, ami hozzájárul ahhoz, hogy remek Ság hegyi borok készüljenek itt. Ugyanakkor szólnak a Kemenes Vulkánparkról is, ami az egykor működő vulkánt mutatja be interaktív módon.

296696-2

Természetesen Celldömölk vallási és egyházi emlékeit sem lehet kihagyni a cikkből, ahogy a 2005-ben megnyílt, szintén a Ság hegy lábánál elterülő Vulkán Gyógy- és Élményfürdőt sem. Az itteni gyógyvízről olvasható, hogy nátrium-hidrogén-karbonátos-kloridos jellegű, igen lágy, fluoridos, jelentős a jodid tartalma. Legjobb hatással a mozgásszervi panaszok enyhítésére, gyógyítására van.

Kiemelik továbbá, hogy a gyógyfürdőben igénybe vehetők fürdőgyógyászati kezelések, amelyek a helyben rendelő reumatológus szakorvos által is felírathatók. De nem csak a gyógyulni vágyóknak érdemes ellátogatni a Vulkánfürdőbe: a családoknak is kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdő gyermek-, úszó- és élménymedencéivel, csúszdáival, wellness szolgáltatásaival és nagy pihenőtereivel – olvasható.

Kíváncsi a teljes írásra? Itt elolvashatja.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020