Gyűjtsön D-vitamint a szabadtéri medencében relaxálva!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos odafigyelni a szervezet D-vitamin szintjére. Főleg a tél végi, tavasz eleji időszakban, amikor a szervezet “raktárai” teljesen kiürülnek. De vajon mennyi időt kell a szabadban tölteni ahhoz, hogy újra elérjük az optimális szintet?


Télen legalább két óra szükséges, míg tavasszal és nyáron 10-20 perc is elég a napon.


Spanyol kutatók szerint januárban azért is kell több idő a “D-vitamin gyűjtéséhez”, mert ilyenkor csak a test 10 százalékát éri napsugárzás. Nyáron általában a testünk 25 százalékát éri napfény, így 10-20 perc már bőven elég. Ősszel körülbelül fél óra napközbeni szabadban tartózkodás ajánlott.

Ha kicsit továbbgondoljuk a dolgot és a wellness vonatkozásában is megvizsgáljuk az ajánlást, kiderül, hogy nagyon hasznos, ha ősszel, télen és tavasszal is tudunk kinti medencében fürdőzni.

medence

Ilyenkor nagyobb testfelület érintkezik a napfénnyel és még a szabadban töltött idő is hosszabbra nyúlhat. Így a D-vitamin szintet is könnyebben sikerülhet tartani, ami hozzájárul ahhoz, hogy ne legyünk depresszív hangulatban, segítségével megőrizhető a szív- és érrendszer egészsége. A szinten tartással megelőzhető a csontritkulás, a cukorbetegség, valamint a daganatos betegségekkel szemben is ellenállóbbak lehetünk, ha elég D-vitaminhoz jut a szervezet.

Vagyis, ha gyógyfürdőzni megy, töltsön el egy kis időt a kinti termálmedencében is! Relaxáljon egyet és töltse fel a kimerült D-vitamin raktárakat.

Várjuk Celldömölkön, a Vulkánfürdőben!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020