Ön mit szokott otthon felejteni nyaraláskor?

A legtöbben a fürdőruhát, a telefon töltőt, a fogkefét, a papucsot vagy valamilyen iratot hagynak otthon. Leginkább azok a tárgyak vannak “veszélyben”, amiket még indulás előtt használunk.

Mondja mindezt a témához kapcsolódó felmérést végző Doklist.com munkatársa. De a Szállás.hu-val készített közös kimutatásukból még az is kiolvasható: minden negyedik utazóval előfordult már, hogy otthon hagyott valamit a utazáskor. Viszont a többségnek túlzottan azért nem kellett aggódnia, az esetek túlnyomó részében ugyanis a kimaradt holmi a nyaralás helyszínén pótolható volt.

Viszont minden századik válaszadóval előfordult, hogy a gyógyszerét hagyta otthon

Ráadásul nem egy valaki számolt be arról, hogy szívgyógyszer, illetve inzulin volt az, ami kimaradt a csomagból.

A Doklist.com és a Szallas.hu kutatásából az is kiderül, hogy a magyar utazók sorrendben a személyes iratokat, a bankkártyát, illetve a mobiltelefont tartják a legfontosabb utazási kelléknek.

„Nem egy beszámoló szólt arról, hogy útlevél hiányában a határról fordult vissza a család, így a személyes irat, mint legfontosabb kellék, nem okozott nagy meglepetést. A mobil már annál inkább, mely a toplistán a készpénz előtt szerepelt. Tíz éve ez még elképzelhetetlen lett volna” – kommentálta az eredményeket dr. Kertész Attila Mihály, a Doklist szakembere.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020