Néhány tipp, hogyan kapcsolódjon ki a wellness alatt

Ha gyógyfürdőzni megyünk, a legtöbbször a feltöltődés a cél. Igen ám, de ahhoz, hogy kellően ellazítsunk, nem árt megtanulnunk kikapcsolni. Sajnos ez nem megy mindenkinek.

Sokan ugyanis annyira benne vannak a napi rohanásban, hogy még a fürdőzéskor sem tudnak másra gondolni, csak a sok teendőre. Ha ez így van, még tudatosabban kell szerveznünk a wellnesst.

Hasznos lehet például, ha mozgással, mondjuk egy jó úszással indítjuk a pihenésre szánt napot. Köztudott, hogy az úszás teljesen átmozgatja a testet, azzal viszont kevesen számolnak, hogy az elmére is hatással van. Segít abban, hogy optimistábban lássuk a dolgokat, és nem engedi, hogy a gondolatunk csak a problémákra fókuszáljon.

Vagyis kizökkent.

A mozgás után pedig jöhet a gyógyvizes fürdőzés. A forró víz lehetővé teszi, hogy ellazuljunk. És mivel mozgással indítottuk a napot, és kizökkentünk a stresszes helyzetből, el is tudunk lazulni. Persze ettől még lehet bennünk feszültség. Ha ez így van, gondoljuk végig, hogyan alakult ki a stresszes érzés, és menjünk végig fordítva a folyamaton. Vagyis kezdjük el kezelni a feszült izmokat mondjuk nyakzuhannyal vagy masszázzsal. Ha ezzel megvagyunk, és újra ellazult a vállunk és a nyakunk, vagyis lement rólunk a nyomás, jöhet egy kis befelé fordulás. Irány a szauna, ahol a stressz hatására felgyülemlett méreganyagoktól is megszabadulunk.

Itt szintén felpörög kissé a szív és a keringés, így miután végeztünk, kellemesen fitten, de lazításra készen mehetünk a pihenő térbe.  Ahol aztán már a gondokat elengedve hagyjuk, hogy jöjjenek az optimista gondolatok és a megoldások.

Próbálja ki Ön is ezt a módszert! Jöjjön el Celldömölkre, a Vulkánfürdőbe, és töltődjön fel nálunk!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020