Ha a Vulkánfürdő közelében lakik, szaunázzon nálunk rendszeresen! Hogy miért?

Szaunázni jó érzés, remek élmény és még az egészségünkre is jótékony hatással van. Kár lenne ezért kihagyni, ha a családdal, a barátokkal megyünk egyet-egyet wellnesselni. De a legjobbat mégis csak akkor tesszük, ha rendszeresen szaunázunk. A kutatások ugyanis azt igazolják, hogy számos akut és krónikus betegség megelőzhető így. Vagyis ha a Vulkánfürdő közelében él, érdemes rendszeresen ellátogatni hozzánk.

De milyen betegségek megelőzésében segít pontosan a szauna?

A házipatika.com írt arról, hogy méregtelenítő és keringést javító hatása mellett a stroke és a demencia ellen is kiváló. Ezt egy olyan kutatás eredményei igazolják, amiben 2 ezer 300 ember szaunázási szokásait vizsgálták 20 éven keresztül. Szóval meglehetősen meggyőző az adat.

szaunazas_vulkanfurdo

Egy másik kutatás pedig azt állapította meg, hogy heti öt-hét szaunázás megakadályozhatja a magas vérnyomás kialakulását. Így a szívproblémák megjelenését. Ugyanakkor a krónikus fejfájás ellen is hatásos.

Bristoli és kelet-finnországi kutatók pedig azt állapították meg egy 25 évig tartó kutatás során, hogy a rendszeresen szaunázó emberek a tüdőgyulladással és számos más légzőszervi megbetegedéssel szemben is sokkal védettebbek.

Vagyis ha teheti, szaunázzon rendszeresen! A megelőzés miatt mindenképpen, de ne feledje, hogy a mindennapi stressz elűzésére is ideális a feltöltődésnek ezen formája. És ez utóbbira akár egy egy napos wellness is elegendő lehet.

Válassza bármelyiket is, mi várjuk Celldömölkön, a Vulkánfürdő szaunavilágában.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020