Miért szeretünk annyira a pezsgőfürdőben lazítani?

Ha wellnesselni megyünk, rendszerint a pezsgőfürdős medence az első, ahol lazítunk egy nagyot. Amit nagyon jól teszünk, hiszen amellett, hogy ez az egyik leghatékonyabb stresszűző wellness szolgáltatás, az egészségünkre is nagyon jó hatással van.

A pezsgő víz ráadásul mindezt úgy teszi, hogy észre se vesszük. Az apró légbuborékok ugyanis elindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Mivel a légbuborékok masszírozó tevékenységének köszönhetően az elme teljesen ellazul, a szervezet még jobban képes fókuszálni a gyógyulásra.

A folyamat közben pedig kialakul a test és a lélek közti egyensúly, aminek a hatására feltöltődve érezzük magunkat a fürdőzés után.

gyógyfürdő Celldömölk

Lényeges információ: a pezsgőfürdőzés a cukorbetegekre is különösen jó hatással van. Egy tanulmány szerint azok a diabétesszel küzdők, akik rendszeresen lazítottak pezsgőfürdőben, sokkal jobb közérzetről számoltak be. Sőt, még az inzulin adagjuk is csökkent. Ezt itt olvastuk.

Ahogy azt is, hogy egy jó pezsgőfürdőzés a kapcsolatainkra is jó hatással van. Pezsgő vízben üldögélve nagyon jókat lehet beszélgetni. Persze csak halkan, hiszen lehet, hogy zavarnánk a hangoskodással a körülöttünk relaxálókat.

Végül ne felejtsük el, hogy a jacuzzi vize a magas hőmérsékleténél fogva alapból regenerálja az izmokat. És az ízületeket is tehermentesíti. De ha gyógyvízben történik a pezsgőfürdőzés, a vízben lévő jótékony összetevőket is hasznosítja a szervezet. Szóval többszörösen jótékony lesz a lazítás.

A Vulkánfürdőben lévő kültéri pezsgőmedence egyébként ilyen. Jöjjön el hozzánk, és próbálja ki ezt a medencénket is!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!