Ne csak a gyógyvízben lazítson, hanem ússzon is egyet, ha a Vulkánfürdőbe jön!

 

Amikor wellnesselni megyünk, rendszerint a lazítós szolgáltatásokat részesítjük előnyben. Pedig egy jó kis úszást is beiktathatnánk. Akár nyugdíjas korban is. Sőt, az idősödőknek különösen ajánljuk az ilyen időtöltést.

Ezzel ugyanis a mozgásra és a regenerálódásra is áldoznak. De miért pont az úszás? Mert biztonságos. Azok az idősödők, akiknek nehezére esik a hosszabb gyaloglás, így bátrabban edzhetik magukat. Elesni nem fognak és az ízületeikre sem nehezedik akkora nyomás, mint a szárazföldön végzett sport esetén. Sőt, a víz csökkenti a csontritkulás kialakulásának az esélyét is. Nem mellesleg ha úszni tanulunk, az agyunkat is tornáztatjuk. Ami idősödő korban szintén fontos dolog. Az edzésben tartott elme és a fitt test pedig együtt hosszabb, egészségesebb életet eredményezhet.

Ha pedig az úszás után még gyógyvízben is lazíthatunk, az még egészségesebbé tehet minket. Egyrészt egyből regenerálódhatunk a sport után, másrészt a vízben található összetevőknek köszönhetően gondoskodunk a megelőzésről is.

Legalábbis Celldömölkön. Az itteni gyógyvíz ugyanis különösen jót tesz az idősödéssel járó reumatikus panaszok ellen. Ahogy itt olvasható, a Vulkánfürdő magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvize a legjobb hatást a mozgásszervi panaszok gyógyításában fejti ki.

Mennyibe kerül egy nyugdíjas belépő Celldömölkön?

Egy napijegy 1600 forintért váltható. A négy órás jegy 1200 forintba, a két órás pedig 890 forintba kerül. A helyi lakosok természetesen kedvezményt kapnak. Részletek itt.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020