Tudatosan kell túllépni a tavaszi fáradtságon

Itt a jó idő, aminek örülhetnénk is, de mégsem tesszük… Miért? Mert ilyenkor, tavasszal, a nyárhoz közeledve gyakran érezzük magunkat kimerültnek, kedvetlennek. És inkább szomorkodunk, mintsem aktívak lennénk. Ez a tavaszi fáradtság. Ami passzivitással jár. Ezt fel kell ismerni, és tudatosan túl kell lépni ezen a hangulaton. Hiszen ha ezt nem tesszük meg, számos élményről mondunk le. Mondjuk olyan tavaszi gyógyfürdőzésről, aminek nem nagyon van párja.

Szuper dolog ugyanis a kellemesen meleg – nem perzselő – tavaszi napsugarak simogatását érezni. Mindezt úgy, hogy közben a vízben relaxálunk. Ha lemondunk erről a tavaszi fáradtság miatt, sokat veszítünk. Nem mellesleg, ha képesek vagyunk túllendülni a passzivitáson, a napsugár ki is gyógyít minket a rossz hangulatból – elűzi a fáradságot. Akkor mindenképpen, ha még egy úszást is beiktatunk a wellness napba. A kinti gyógyfürdőzéshez hasonlóan ezt szintén megteheti a Vulkánfürdőben.

Egyébként ha nem teszünk a tavaszi fáradtság ellen, akár hetekig is küzdhetünk a tünetekkel. Mint azt Pintér Ferenc meteogyógyász az M1 műsorában elmondta.

Tegyünk azért, hogy ez ne így legyen. Ha érzi is a fáradtságot, attól még induljon el! A mozgás és a napos élmények együtt segíthetnek.

Mi várjuk a Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!