Vajon mindenki tud wellnesselni?

Mit kell ezen tudni? Egyszerűen elmegyünk egy fürdőbe, belemerülünk a vízbe, és már wellnesselünk is – válaszolják sokan. Pedig ez még nem a wellness – mondjuk mi. A wellness ugyanis egy életforma, illetve a kikapcsolódás egy nagyon is tudatosan megélt változata.

Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy az, aki “csak” fürdőzik, nem tesz jót a szervezetének, inkább azt, hogy a wellness sokkal több, mint egy vizes élmény. A testi mellett egyfajta lelki feltöltődés is. A wellness egy olyan program, amikor arra törekszünk, hogy összhangba kerüljön a test és a lélek. Vagyis egészségesen étkezünk, pihentetjük az elmét, relaxálunk és mozgunk, plusz regeneráljuk az izmokat és az ízületeket is. És hogy miért van erre szükség? Mert csak az lehet igazán egészséges, aki testileg és lelkileg is jól funkcionál. Ezt a WHO-nál, az Egészségügyi Világszervezetnél is így gondolják. Az ő értelmezésükben is csak az az egészséges, aki mentálisan is rendben van. És ez azért is olyan lényeges, mert kutatók megállapították, hogy a testi betegségek 80 százaléka összefüggésbe hozható a stresszes életmóddal.

Vagyis aki időközönként nem képes helyesen wellnesselni, lélekben is feltöltődni, annál nagyobb a testi betegségek kialakulásának a kockázata.

Szóval ezért kell tudni wellnesselni…

Mi az javasoljuk, hogy legyen Önnél is rendszeres a gyógyfürdőzés. A wellnesselős napon pedig kérjünk masszázst, ússzunk egyet, vegyünk pár nagy levegőt a sószobában, szaunázzunk és gyógyfürdőzzünk is.

Ezt tenné? A Vulkánfürdőben mindezekre van lehetősége. Töltődjön fel testileg és lelkileg is nálunk!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020