Ha ősszel jön wellness-szelni a Vulkánfürdőbe, a fürdőzésen kívül ezt mindenképpen tegye meg

Látogasson el a sóbarlangunkba! Egyrészt azért, mert ilyenkor, augusztus végén, szeptember elején számos olyan növény pollenje kerül a levegőbe, ami sokaknál allergiás reakciót válthat ki. Másrészt a hűvösödő időjárás miatt könnyebben megfázhatunk, amire célszerű felkészíteni a légzőszerveket.

A sós levegő mindkét élethelyzetben segíthet. A sókristályok ugyanis a tüdőbe jutva megakadályozzák a baktériumok és az allergének aktivizálódását. Illetve a már megtapadt polleneketől, baktériumoktól is megtisztítják a tüdőt. Ezzel együtt edzik is azt. Vagyis sokkal ellenállóbbá teszik a szervezetet a téli megbetegedésekkel szemben. Akik sószobában kezeltetik magukat, általában ritkábban lesznek náthásak és a köhögősek, és a torokfájos panaszok sem kimondottan jellemzők rájuk.

És még a stresszt is segít leküzdeni

A só – ahogy azt már korábban is írtuk – teljesen észrevétlenül hat. Csak bemegyünk a sószobába, és miközben nagy levegőket veszünk, relaxálunk, a sókristályok kifejtik a jótékony hatásukat.

A sós levegő pont úgy hat, ahogy a gyógyvíz is: ellazít és közben kezel.

Szóval ha már úgyis fürdőzünk, miért hagynánk ki ezt a sóbarlangos lazítás lehetőséget? Jöjjön Celldömölkre feltöltődni az ősszel is!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020