A sokéves átlagnál melegebb volt az idei nyár. De mi lesz az ősszel?

Ön is melegebbnek érezte az idei nyarat a korábbiaknál? Nem csaltak az érzékei. Valóban, 1,6 fokkal volt magasabb az átlag hőmérséklet, mint az 1981 és 2010 közötti átlagérték. Sőt, hogy ezt tovább fokozzuk: 1901 óta az idei volt a 7. legmelegebb nyár. A kiemelkedő eredmény egyébként főként az augusztusi hőségnek köszönhető.

Igaz, a június és a július is melegebb volt a sokéves átlagnál. Az előbbi 1,5, az utóbbi 0,7 fokkal. Az augusztus viszont 2,6 fokkal. Ezzel 2018 nyolcadik hónapja a 4. legmelegebb augusztus volt 1901 óta – számolt be minderről az Országos Meteorológiai Szolgálat. Közölték továbbá azt is, hogy az idén összesen 75 nyári napot regisztráltak. Ez azt jelenti, hogy ennyi napon volt 25 fok felett a hőmérséklet. Ez 15 nappal több, mint a sokéves átlag. De a “hőségnapok”, azaz a 30 foknál melegebb napok száma is tízzel nőtt az idén. Viszont 35 foknál melegebb, úgynevezett “forrónap” az idén nem volt jellemző.

És mire számíthatunk az ősszel?

Az előrejelzések szerint átlagos 15 fok körüli hőmérsékletre és viszonylag kevés csapadékra. Legalábbis az Accuweathernél ezt jósolják. Meg azt, hogy november első felében még enyhe idő lesz, 10 fok feletti nappali hőmérsékletre számítanak. Ami a fürdőzők szempontjából jó hír, hiszen a gyógyfürdőnk kinti, forró vizű medencéit bátran használhatja akár hosszabb időn át is – ahogy a szabadtéri pezsgőfürdőt is.

Várjuk ősszel is a Vulkánfürdőben!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!