Néhány hasznos praktika az őszi stressz ellen

Nem csak tavaszi, hanem őszi fáradtság is létezik. Csak ez utóbbit nem fáradtságnak hívjuk, hanem őszi stressznek. A nyári szabadság után nem könnyű újból visszarázódni a munkába, és az iskolakezdés is sokaknál feszültté teszi az ősz első heteit. És ha ezen túl is vagyunk, októberben már elkezd hűvösebb lenni, borongósabbá válik az idő, kevesebbet süt a Nap, amik szintén rontanak a hangulatunkon. Vagyis, ha összességében nézzük az őszt, rengeteg olyan hatás ér minket, ami miatt feszültebbek lehetünk. Persze mindez csak azokat érinti, akik nem foglalkoznak a megelőzéssel. Vannak ugyanis praktikák, amikkel kicsit több energiánk lehet, illetve amikkel enyhíthetünk a kialakult feszültségen.

Például rendszeres mozgással. Persze tudjuk, hogy ősszel nem mindig a legmegfelelőbb az időjárás. De erre szokták azt mondani, hogy nincs rossz idő, csak nem megfelelő az öltözet. Szóval ha hűvösebb is van, megfelelő öltözéket választva bátran mehetünk a természetbe. Mondjuk egy Ság-hegyi túrára, ami után jöhet egy jól megérdemelt gyógyvizes lazítás, illetve egy kellemes szaunázás. Hol máshol, mint a hegy lábánál lévő Vulkánfürdőben?

Sokat segíthet az is az általános hangulatunkon, ha kihasználjuk a napsütéses órákat. Erre szintén van módunk Celldömölkön, a Vulkánfürdőben. A gyógyvizes medence szabadtéri részén akár egész délután is lazíthatunk. Így gyűjtve egy kis stresszoldó D-vitamint. Mivel a víz hőmérséklete itt kellemesen meleg, ezért ha ősszel hűvösebb is lenne az idő, akkor is nyugodtan fürdőzhetünk, nem fogunk fázni.

De nem csak a testet, hanem a lelket is fel kell tölteni ilyenkor. Egy szaunázás képes úgy megnyugtani minket, hogy elillan minden gond. De az aktivitás is hasonló eredményeket hozhat. Mondjuk egy jó úszás segít optimistábban szemlélni a dolgokat. Ugyanakkor egy sószobás relax vagy egy aromaterápia mind-mind hatással vannak a lelkünkre. Érdemes ezeket ilyenkor ősszel kipróbálni.

Végül: ügyeljünk a táplálkozásra is! Együnk szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

És hogy mi a közös a felsoroltakban? Leginkább az, hogy mind erősítik az immunrendszert. Ezáltal ellenállóbbá teszik a szervezetet az őszi betegségekkel szemben is. Plusz jobb kedvre is derítenek.

Illetve mindegyikre van mód Celldömölkön. Jöjjön el hozzánk, töltődjön fel ősszel (is) a Vulkánfürdőben!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!