Ősszel még hatékonyabb a gyógyvíz?

A legutóbbi bejegyzésünkben írtuk, hogy az ősz ugyan megérkezett, de ezzel nem zárult le a kinti termálfürdőzés ideje. Ilyenkor ugyanis még nincs olyan hideg, és a nyári forrósággal sem kell megküzdenünk.

Hiszen ki szeretne kánikulában 35 fokos vízben fürdőzni? Illetve kemény mínuszokban sem szívesen lazítunk hosszú időn át a külső medencében. Szóval a legideálisabb évszak a kinti termálfürdőzésre talán az ősz. Kint 10-15 fok van, a medence vize pedig 35 fokos – elég meleg ahhoz, hogy hosszabb időn át is élvezzük a víz gyógyító erejét. Erre már az említett korábbi bejegyzésben is utaltunk, azt viszont akkor még nem írtuk, hogy ilyenkor, ősszel a víz párolgása is jóval erőteljesebb. És ez miért érdekes? Egyrészt azért, mert hangulatossá teszi a fürdőzést, másrészt a vízből gőzzel távozó oldott ásványi anyagokat inhalálással is bejuttatjuk a szervezetbe. Vagyis a gyógyító hatás még erőteljesebben érvényesül.

Mire jó a celldömölki gyógyvíz?

Pont arra, amire ősszel a legnagyobb szükségünk van. A hidegfrontok kiváltotta ízületi panaszok kezelésére, gyógyítására.

A celldömölki gyógyvíz ízületi és izompanaszokra a leghatásosabb. De gyulladásos reumatológiai kórképek, ortopédiai, traumatológiai műtétet követő rehabilitáció, derékfájás, derékból kisugárzó fájdalmak, statikai zavarok, tartási rendellenességek esetén is kiváló. Ugyanakkor stressz esetén is nagy segítségünkre lehet. Ellazít és megnyugtat.

Jöjjön el hozzánk ősszel is!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020