Ság hegyi, celldömölki kikapcsolódást ajánl a Femina.hu

Nemrég a Somló hegy kistestvéréről, a Ság hegyről írt a Femina.hu. A cikk szerzője szerint igazán nagy élmény bejárni a környéket. Ahogy fogalmaz: a Ság hegy imádnivaló tanúhegy Kemenesalján, ami könnyű túrák helyszíne lehet. Mi is így gondoljuk. Hozzátéve azt, hogy a túrákat célszerű összekötni egy jó kis vulkánfürdős lazítással is.

De visszatérve a Ság hegyről írt beszámolóra: a szerző kiemeli, hogy a 279 méter magas, a síkságból hirtelen kiemelkedő ötmillió éves hegy egy egykor működő vulkán maradványa. Aminek a krátere egy könnyű túra alkalmával egészen közelről meg is tekinthető. Viszont nem csak emiatt érdemes ide eljönni, hanem azért is, mert a Nagy-somlói Borvidék részeként komoly szőlőművelés zajlik itt. Úgyhogy a borászatok meglátogatása is egy remek program lehet.

Amit akár egy jó kis fürdőzés, szaunázás követhet. Egy aktív nap után remek dolog a Vulkánfürdő kinti medencéiben vagy a szaunavilág pihenőterében a Ság hegy látképét csodálva feltöltődni.

Kösse össze az aktív programokat a wellness-szel!

Ha kedvet kapott, és szállást keres, a fürdővel közvetlenül átjárható, négycsillagos Jufa hotel ideális választás egy feltöltődős hétvégéhez.

 

Fotó:  Indafotó/biroim

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!