A hirtelen megérkező télies idő rossz hatással lehet az ízületekre – a gyógyfürdőzés azonban segíthet a megelőzésben

A késő nyári időjárás után egyből jön a téli hideg? Az ízületek ezt nagyon nem szeretik. Ilyenkor még az egészséges embereknél is előjönnek enyhébb mozgásszervi panaszok.

Nem beszélve azokról, akiknek az ízületei a hőmérséklet változásra egyébként is érzékenyek. Az pedig, hogy nincs átmenet a meleg és a hideg között, csak súlyosbítja a problémát. Az idősödőknél kifejezetten nehéz ez az időszak. Náluk a kopásos ízületi panaszok miatt sokkal érzékenyebbek a mozgásszervek. Szerencsére van természetes ellenszer. Ha jön a hideg, menjünk gyógyfürdőzni! Lehetőleg olyan helyet válasszunk, ahol a víz az átlagnál is jobban hat a mozgásszervi panaszokra. Mondjuk úgy, mint Celldömölkön. Az itteni víz magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú, ennek következtében kiválóan gyógyítja a korral együtt járó, az öregedési folyamat következményeként a gerincben és az izületekben kialakult idült porckopásos panaszokat. De akkor is érdemes gyógyfürdőzni menni, ha a hideg hatására az izmok, az inak váltak merevvé. A Vulkánfürdő kútjából feltörő gyógyvíz ugyanis a ízületeket körbevevő izmok és inak fájdalmát is képes enyhíteni. Sőt, a gyógyvizünk összetevőinek hála még a derékfájás, a derékból kisugárzó fájdalmak megszüntetése is lehetséges.

Ezért ha Ön is nehezen viseli a hirtelen lehűlést, esetleg szeretné megelőzni a télen gyakrabban előforduló ízületi panaszok megjelenését, jöjjön el fürdőzni hozzánk! A kellemesen meleg víz amellett, hogy ellazítja az izmokat, hatással van az ízületekre, és még a lelki feszültséget is megszünteti.

Kíváncsi a belépőjegy árakra? Nézze meg itt a kedvezményes ajánlatunkat!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020