Legyen újévi fogadalom az egészség megőrzése!

Új év, új tervek. A legtöbb év eleji fogadalom az egészséghez köthető. Egyesek a dohányzásról szeretnének leszokni, mások a fogyást tűzik ki célként. De rengetegen vannak olyanok is, akik a megelőzésnek szentelnének több figyelmet az előttük álló évben. Legalábbis mi ez tapasztaljuk.

Gondoljuk mindezt abból, hogy az év elején sokkal népszerűbbek a gyógyfürdős kezelések, mint az év más időszakaiban. Persze a fürdőgyógyászati szolgáltatások iránti érdeklődés növekedéséhez az is hozzájárulhat, hogy télen, a hűvösebb időjárásnak köszönhetően sokkal gyakrabban fordulnak elő ízületi panaszok, így az igény is növekszik a gyógyító megoldásokra. Ettől függetlenül a tény az tény: az év elején sokkal többen határozzák el, hogy tesznek az ízületi fájdalom megelőzéséért vagy annak megszüntetéséért.

Ön is hasonlót tervez?

Aki így gondolkodik, először szakorvosi vizsgálatra megy. Ez a feltétele ugyanis annak, hogy kedvezményesen igénybe vehessük a társadalombiztosító által támogatott kezeléseket. Aztán a diagnózis felállítása után a szakorvos felírja a kezelést, ami lehet gyógyvizes medencefürdő, gyógymasszázs, víz alatti gyógytorna – sok más mellett. Mi pedig pár napon belül már el is kezdhetünk gyógyulni.

Fontos még tudni, hogy egy kúra 15 alkalomból állhat, amit évente kétszer lehet igénybe venni.  

És, hogy hol lehet kérni ezeket a kezeléseket?

Nálunk, a Vulkánfürdőben kéthetente szombatonként van szakorvosi vizsgálat, a kezelések viszont bármikor kérhetők.

Mennyit kell fizetni a kezelésért?

Ahogy fent említettük, a társadalombiztosító támogatja a gyógyfürdős kezeléseket, így a vendégeknek legfeljebb egy pár száz forintos önrészt kell vállalniuk.

Viszont, ha igazán ügyesen időzítjük a kezelést, még ennyit sem kell fizetnünk. A Vulkánfürdőben ugyanis évente négy alkalommal tartanak akciós időszakot, amikor az önerő akár meg is feleződhet. Az időpontok a mellékelt plakáton.

Ha mindez még nem lenne elég motiváló…

A TB még az utazás költségeit is fizeti. Szóval az sem jelenthet problémát, ha mondjuk távolabbról kell eljutnia a celldömölki fürdőbe. Anyagilag biztosan nem… Jöjjön el hozzánk egy reumatológia vizsgálatra, és gyógyuljon a fürdő gyógyvizének erejével!

Akár újévi fogadalom, akár más indíttatás miatt venne részt a TB által támogatott gyógyfürdős kúrán, mi szeretettel várjuk.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020