Melegedjen fel a téli hidegekben a Vulkánfürdőben!

Nem kérdés, hogy mi a legnagyobb vonzerő a téli wellnessben. Hát persze, hogy a kellemesen meleg termálvíz és a forró szauna. Ilyenkor, télen szinte mindenkinek megfordul a fejében, hogy milyen jó lenne egy kicsit ázni a forró vízben. Ez természetes dolog, a szervezet vágyik a melegségre. A szó szoros értelmében a femelegítésre, illetve a melegség kiváltotta nyugtató érzésre is. No meg arra, hogy a pezsgőfürdőzés közben a vízben lévő apró buborékok masszírozzanak minket. De az alapvető igény általában az, hogy a nagy hidegekben egy kicsit felmelegedjünk. Nézzük ezért meg, hogy milyen hőmérsékletű víz az, amiben mondjuk a Vulkánfürdőben lazíthatunk.

A celli gyógyfürdőben három, télen-nyáron üzemelő termálvizes medence található. Az egyik egy tanmedence, ez klasszikus relaxálásra nem kifejezetten alkalmas. Inkább a gyerekek gyűjthetnek itt vizes élményeket. A hőmérséklete 32 fok. A gyógyvizes medencénk két részből áll. Egy belső zárt, illetve egy kinti, fedett egységből. Itt télen-nyáron lehet fürdőzni. A víz hőmérséklete 35-36 fok, itt biztosan felmelegedhetünk a téli hidegben. A két medencerész mérete egyébként összesen 160 négyzetméter. Szóval akár még úszkálni is van módunk. Aztán található a zárt udvarunkon egy télen is üzemelő termál pezsgőfürdő is. Ennek a vize 34 fokos, de ami a hőmérséklete mellett talán igazán vonzóvá teszi, az a nyakzuhany és a víz alól feltörő masszírozó buborékok. Nagyon kellemes itt töltődni, főleg, ha még a hó is esik. Kifejezetten hangulatos. És mivel egy zárt udvaron található, még a hűvösebb légáramlatoktól sem kell tartani, amikor itt lazítunk.

De ha már a felmelegedés lehetőségeit taglaljuk, említést kell tennünk a fürdőből és a celli JUFA hotelből egyaránt megközelíthető szaunavilágról is. Található itt finn szauna, infraszauna, gőzfürdő – például. Az előbbi hőmérséklete 70-100 fok körüli, az infraszaunában pedig 30-65 fok uralkodik. A gőzfürdőben nagyjából 50 fokkal lehet kalkulálni. Ha kicsit felmelegednénk, akár ezekkel a szolgáltatásokkal is számolhatunk. Ahogy azzal is, ha az izzadás után egy kicsit relaxálnánk a szaunavilág pihenőterében. Ebben a helyiségben megintcsak kellemes meleg uralkodik, ráadásul az itt elénk táruló látvány is melegséggel tölthet el minket – igaz, ez belülről. A lelkünkre biztosan jó hatással lesz a téli Ság-hegy látványa.

Jöjjön el hozzánk! Melegedjen fel a téli hidegekben a Vulkánfürdőben!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!