Jön az allergia szezon – Kezelje a tüneteket a Vulkánfürdő sószobájában!

Kétségtelenül jó dolog, hogy a sötét téli hétköznapok után már egészen tavaszias az idő. A hosszabb nappalok, a több fény sokat javít az általános hangulatunkon. Viszont a jó idővel együtt sajnos az allergiás időszak is megérkezik. Ami rengeteg ember hétköznapjaira lehet hatással.

Az első figyelmeztetéseket már közzétették az allergológusok: a mogyoró, a nyír, a kőris, az éger és a tölgy virágzása hamarosan elindul. Szóval az enyhe idő miatt az idén a szokásosnál hamarabb kezdődik a pollenszezon. Jó, ha ezzel tisztában vannak az allergiások. Most ugyanis még tehetnek a megelőzésért, illetve az enyhébb tünetek kezelésével kitolhatjuk azt az időt, amikor az immunrendszerünk a virágzással már nem tud mit kezdeni. Mielőtt teljesen berobbanna a természet, akár sószobába, sóbarlangba is mehetünk. Ahol a sós levegőnek hála, a tüdő, a légutak “fellélegezhetnek”. A só apró molekulái ugyanis mondhatni észrevétlenül megtisztítják a szervezetet az apró pollenszemcséktől. Ezáltal a virágzás nem is vált ki olyan erős reakciót. Ha valaki a szezonban rendszeresen jár sószobába, akár teljesen tünetmentes lehet. De azok is számíthatnak javulásra, akiknek csak egyszer-egyszer van alkalmuk sószobában relaxálni. Ha mondjuk egy wellness hétvégén három-négy alkalommal beülünk a sószobába, már sokat tettük az allergiás tünetek leküzdéséért.

Kipróbálná?

És ezek csak az allergiás tünetek. A sós levegő ennél jóval több egészségügyi panasz enyhítésében segít. Javítja a vér oxigén ellátását, erősíti az immunrendszeret, jótékony hatással bír a daganatos betegségekkel szemben. Kiváló bizonyos bőrbetegségekre, hatékonyan segít az ízületi problémák, az idegfájdalmak enyhítésében. Ugyanakkor jót tesz a magas vérnyomással, keringési gondokkal küzdőknek. Illetve fokozza az álló- és teherbíró képességet, csökkenti a stresszt és segít az alvászavarok leküzésében.

A fentiek alapján tehát látszik, hogy szinte mindenkinek jót tesz egy-egy sószobás kezelés. Akár Önnek is. Ezért, ha a Vulkánfürdőben jár, mindenképpen regenerálódjon így is.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!