Vas megyében is sokan gyógyulnak kedvezményesen gyógyfürdőben – A Vulkánfürdőben is van erre lehetőség

Kiderült, hogy melyik országrészekben vették tavaly igénybe a legtöbbször a társadalombiztosítási támogatással kérhető gyógyvizes medencefürdős kezeléseket. A lista élére Budapest, Zala és Hajdú-Bihar megye került. Vas megye a 7. sorban.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyomán a Termálonline.hu közölte a 2018-as adatokat. Kiderült, hogy a fővárosban 298 ezer 817 alkalommal vettek igénybe gyógyvizes medencefürdős kezeléseket egészségbiztosítási támogatással. A második helyen szereplő Zala megyében ez a szám csaknem 207 ezer, míg Hajdú-Bihar 186 ezer. Ehhez képest Vas megyében 102 ezer 230 alkalommal vették igénybe a kedvezményes fürdőzés lehetőségét.

Népszerű kezelésről van szó

A gyógyvizes medencefürdős kezelés gyakorlatilag egy kedvezményes gyógyfürdő belépőt jelent. Ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a támogatott gyógyfürdős kezelés közül ez a legnépszerűbb az érintettek körében. Érdemes egyébként tudni, hogy TB támogatással évente két alkalommal vehetünk részt fürdőkúrán, ami kétszer 15 kezelést jelent. Vagyis, ha a nyaralást összekötjük a gyógyulással, sokat spórolhatunk.

És ezt Vas megyében a celldömölki Vulkánfürdőben is megtehetjük. Ráadásul itt még további kedvezmények is járnak a támogatáson felül a gyógyulni vágyó vendégeknek. Érdemes ezekről is tájékozódni. Illetve arról, hogy a fürdőben mikor vannak szakrendelések. Merthogy nálunk helyben is kérhető vizsgálat. Aminek alapján aztán kiírja az orvos a szükséges, kedvezményes áron igénybe vehető kúrát. Vagyis akár már a vizsgálat napján meg is kezdődhet a kúra.

Milyen problémákra nyújt segítséget a Vulkánfürdő gyógyvize?

Leginkább a korral együtt járó elöregedési folyamat következményeként a gerincben és az izületekben kialakult idült porckopások és anyagcsere megbetegedések esetén. Illetve az ízületeket körbevevő izmok és inak fájdalmának jelentkezésekor, különféle gyulladásos reumatológiai kórképek esetén és traumatológiai műtétet követő rehabilitációban, derékfájás és statikai zavarok esetén.

Hogy látja? Szívesen gyógyulna nálunk, a Vulkánfürdőben? Mi szeretettel várjuk. Akár több napra is. A fürdő ugyanis közvetlenül átjárható a négy csillagos JUFA hotellel.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!