Gyógyfürdőzéssel a tavaszi fáradtság ellen

A hirtelen jött tavaszt a legtöbbször nem kifejezetten jó közérzet kíséri. Legyen szó fiatalról vagy idősről, valamilyen szinten mindenkit érint a tavaszi fáradtság kérdése. A téli kevésbé aktív időszak miatt felgyülemlett méreganyagoknak, az alvási hormon ingadozásának, a szerotoninhiánynak és a hirtelen megérkezett melegnek hála úgy érezzük, alig van energiánk bármit is tenni.

A szervezetnek ugyanis nagyon fárasztó átállnia télről tavaszra. Ez rengeteg energiát visz el, ezért érezzük magunkat az átlagnál fáradtabbnak. Amit persze a szervezet idővel leküzd. De minek várnánk, ha fel is gyorsíthatjuk a folyamatot?

Menjünk mondjuk gyógyfürdőbe!

Lehetőleg olyan helyre, ahol kint is tudunk fürdőzni. Itt napozzunk és hagyjuk, hogy a szervezet gyűjtsön energetizáló D-vitamint a napfényből,  illetve kezdjen szerotonint termelni. Illetve áldozzunk a méregtelenítésre is. Szaunázzunk egy nagyot, adjuk ki magunkból izzadással a télen felgyülemlett méreganyagokat. Mindezek mellett mozogjunk is. Ha mondjuk Celldömölkre jön, a hat sávos medencénkben mindenképpen ússzon pár hosszt. Ez amellett, hogy energetizál, növeli az endorfin szintet is, így a tavaszi rossz hangulatot is elűzzük.

Ha van rá módunk, a tavasz elején mindezt tegyük meg gyakrabban. Így nem fog hetekig, akár egy, másfél hónapig elhúzódni az az idő, amíg a szervezet magától átáll a tavaszi “időszámításra”.

Kíváncsi rá, mennyibe kerül egy belépő a Vulkánfürdőbe? Mutatjuk az árakat.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!