Ezért érdemes a gyerekeket táborba küldeni

Lassan itt a nyár, ami az általános iskolás korú gyerekek számára egyet jelent a nyári táborok kezdetével is.

Ha kotorászunk picit a gyerekkori emlékeink között, akkor valószínű, hogy mindannyian találunk néhány kedves emléket ezekből az időkből. Azonban sokan mégis tartózkodnak attól, hogy nyáron, legalább egy hétre elküldjék a gyereküket valamilyen táborba, pedig nem igazán kellene ettől tartani.

Ilyenkor a gyerek számos új dolgot tapasztal, olyanokat, amikkel az otthoni, normál körülmények között nem találkozik. Ugyanakkor önismereti szempontból is remek lehetőség a táborozás, hiszen egy ilyen szituációban új oldala mutatkozik meg a gyermeknek, sok olyan dolgot tanulhat és tud meg önmagáról, amik később nagyon is hasznosak lesznek a számára.

Akárcsak egy sítábor, úgy a nyári táborok lehetősége is sok iskolában elérhető már.

További pozitívum az is, hogy itt ki lesz téve a gyerek a sokféleségnek. A táborban olyan gyerekekkel is találkozik, akikkel máskülönben nem. Megtanulja, hogy a világ nagy, és sok különböző ember lakja, akik lehet, hogy másként csinálják a dolgokat, mint ő, de ettől még ugyanolyan jól működhet minden.

Növelhetjük vele a gyermekünk önbecsülését is. Amikor a gyerekek táboroznak, nincs ott anya és apa, más, így számára akár idegen emberekkel is kapcsolatot kell tudni teremteni.

A mai, okoseszközök világába született gyerekek számára különösen fontos, hogy ráhangolódjanak a természetre. Erre pedig kiváló lehetőség a tábor, hiszen ott a gyerekek az idejük nagy részét kint töltik a szabadban, a természetben. A tábor nagyon jó módja annak, hogy erősítsük őket a függetlenségükben, és hogy gyakorolhassák az önfejlesztést.

Természetesen vannak és kellenek is a felügyelők, akiktől adott esetben segítséget lehet kérni, mégis sokkal függetlenebb itt a gyerek, mint az otthoni környezetben.

Mindemellett gyereknek és szülőnek egyaránt jót tehet egy-egy ilyen hét a nyárból. Míg a lurkókat lefoglalják, addig nekik is van egy hetük a pihenésre. Nem szabad elfelejteni, hogy az az egy hét szabadság nekik is kijár.

Végezetül pedig ott vannak az emlékek, amik a tapasztalás mellett szintén nagyon fontos hozadékai a tábornak.  Ez egy nagy kaland, amiről szinte biztosan felejthetetlen emlékekkel tér majd haza a gyermekünk.

Nyári tábor a Vulkánfürdőben is lesz. Ha kíváncsi arra, hogy milyen programokkal készülünk, kattintson ide.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!