Celldömölki feltöltődést ajánl a 24.hu

A 24.hu-hoz tartozó Sokszínű vidék írt nemrég a Ság hegyről, illetve a környékbeli kikapcsolódási lehetőségekről. A bejegyzésben természetesen a Vulkánfürdőt is kiemelik, illetve írnak a “kősimogatóról”, a helyi borokról és arról, hogy az egykori vulkán kráterében olyan energiák vannak jelen, amiktől még a fejfájás is elmúlik.

Az ajánlóban természetesen mindezekről részletesen írnak. Sőt, még a hegy keletkezéséről, a környék egyedülálló állat- és növényvilágáról és a gyógyító bornak is nevezett „Sagweiner-ről” is tesznek említést.

A postban még a tanösvények útvonalaihoz kapcsolódó jótanácsokat is olvashatunk. Itt említik meg a bevezetőben érintett “kősimogatót” is. Ez a Sághegy Múzeum egyik népszerű attrakciója. Ami nem véletlen: itt ugyanis a gyerekek nem nemcsak megcsodálhatják, hanem végig is simogathatják Magyarország köveit – fogalmaz a szerző.

És mit írnak az itteni energiákról?

Azt, hogy a Föld töréspontjából árad a jótékony energia, ami a vulkanikus hegy kráterében párosul a nyugalommal, a friss levegővel. Ez a közeg pedig még a fejfájást is képes elmulasztani.

Érdekességként említik még a kráter gyomrában kövekből kirakott neveket. Amiket az ide érkező turisták készítenek. Természetesen ezeket a 279 méter magas csúcsról le is fényképezik.

A környék további látnivalói között említik a Kemenes Vulkán Parkot, ahol a látogatók interaktív formában ismerkedhetnek meg a vulkánok működésével. Illetve ajánlják a Vulkánfürdő meglátogatását is, ahol milyen más vízben lazíthatnánk, mint vulkanikus gyógyvízben. Ami egyébként mozgásszervi megbetegedések esetén rendkívül hatékony.

Íme, mutatjuk a teljes cikket.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020