A sóbarlangos relax az őszi wellness része

Ha ősszel jön hozzánk wellness-szelni, a sóbarlangos relaxálást ne hagyja ki! Több ok miatt is érdemes ilyenkor élni a lehetőséggel.

Egyrészt ezért, mert a sós levegő, a sóbarlang megnyugtató közege segíti az ellazulást. Erre pedig az őszi időszakban a legtöbbeknek szüksége van. Októberre, novemberre már egy kicsit besokallunk: a nyár utáni feszített munka, a rövidülő nappalok és a hűvösödő időjárás hatással van a hangulatunkra. Szóval biztosan önnek is jól esik majd egy kis sóbarlangos relax. 

De a lelki mellett ott van a testi igény is. Ősszel gyakoriak a megfázásos panaszok. Szerencsére a tünetek sóbarlangban kezelhetőek. A sós levegőt belélegezve ugyanis a legapróbb baktériumokat is képesek vagyunk elpusztítani. Még azokat is, amik egyelőre nem váltottak ki panaszt. Vagyis a sóbarlang a megelőzésben is segít.

Egészen konkrétan a sós levegő jól gyógyítja a náthát, a hörghurutot, a torokgyulladást, az arcüreg- és tüdőgyulladást is. Mindezek mellett javítja a vér oxigénellátását, jó hatással van a magas vérnyomásra, rendkívül jól kezelhetők vele az ízületi panaszok – ami ősszel megintcsak sokaknál jellemző -, illetve az asztma és az allergia ellen is segítségül hívhatjuk. 

Nem kérdés tehát: ha ősszel megyünk wellness-szelni, a sóbarlang relaxot nem szabad kihagyni. Tegyen így, ha nálunk jár! A gyógyfürdő és a szauna részlegünk mellett látogassa meg a sószobánkat is! 

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020