Sokkal pihentetőbb egy rövidebb vakáció, mint egy hosszabb nyaralás?

Hamarosan itt egy újabb hosszú hétvégés időszak. A következő két hónapban három ünnep is lesz. Ezek az időpontok ideálisak lehetnek arra, hogy egy kis minivakációt szervezzünk magunknak. És, hogy miért célszerű maximálisan kihasználni ezeket az extra szabadnapokat? Mert a kutatások szerint egy 3 napos szabadság kedvezőbben hat a mentális egészségre, mint a hosszabb nyaralás.

Mielőtt a részletekbe belemennénk, nézzük meg, hogy mely időpontokra szervezhetünk a következő hónapokban ünnepnapokat is tartalmazó szabadságolást.

Az első a húsvét. Itt akár négy napos wellnessre is mehetünk. Április 19-e nagypéntek – már ez is munkaszüneti nap. Illetve ott van még 22-én a húsvéthétfő. Így jön össze a négy nap pihenő.

Május 1-je ugyan szerda, de két nap szabadsággal akár előtte, akár utána egy öt napos hétvégét is szervezhetünk magunknak.

Aztán júniusban ott van pünkösd. Június 10-e pünkösdhétfő, vagyis itt is egy háromnapos extra hétvége lesz.

Most pedig jöjjenek az érvek a mikrovakáció mellett.

Sokkal hatékonyabb a pihenés a rövidebb nyaralás alatt, mert kevesebb szervezést igényel, ezáltal a stresszforrások száma is jóval kevesebb.

Mivel a mikrovakációk többsége ünnepnappal összekötött kiruccanás, ezért kisebb az esélye annak, hogy a munkával foglalkozunk. Nem fognak zaklatni minket a kollégák, hiszen ők sem dolgoznak. Illetve az idő rövidsége miatt mi sem stresszelünk azon, hogy lemaradunk a feladatunkkal.

Mivel a mikrovakáció nem olyan költséges, mint egy hosszabb utazás, akár többet is beiktathatunk belőle az év során. Ami azért lényeges, mert a várakozásnak is van egyfajta kikapcsolódást segítő hatása. Ha többször van mit várni, tervezgetni, gyakrabban tudunk kizökkenni a hétköznapokból.

Nem mellesleg: mivel tudjuk, hogy nincs túl sok időnk pihenni, sokkal több élményt zsúfolunk abba a pár napba. Ezáltal jóval emlékezetesebb, pihentetőbb lesz egy pár napos pihenés, mint egy hosszú vakáció.

Mindezek mellett a munkába való visszarázódás is egyszerűbb lesz.

Ön hogy látja? Szívesen beiktatna több mikrovakációt a szürke hétköznapok közé? Ha így tenne, Celldömölk ideális célpont lehet. Nézzen rá a Vulkánfürdővel közvetlenül átjárható Jufa hotel kínálatára!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!