Nem kell, hogy a wellness kizárólag a vizes feltöltődésről szóljon. Ha Celldömölkön jár, és több napra érkezik hozzánk, a termálvizes lazítást után egy borkostolást is beiktathat a programba.
A Ság hegyen termő szőlőkből előállított ízletes borokat csak nem hagyja ki… Mondjuk a Dénes Hegybirtok finomságait (fotón).
És, hogy milyen bort kóstoljunk?
Akár egy hosszan érlelt, olaszrizlingből készült nedűt. Vagy királyleánykából, zöldvelteliniből, Chardonnay-ból, Sauvignon blanc-ból, esetleg hárslevelűből készült bort.
Azt mondják egyébként, hogy a Ság hegyi bor gyógybornak számít. Legalábbis a gyomorbántalmak elűzésében segíthet. Annak ellenére, hogy savas tulajdonságokkal is bír. Ami hosszan tartó érlelés után valamelyest eltűnik a borból.
Ugyanakkor a sági bort a nászéjszaka borának is hívják. A hiedelmek szerint az, aki ilyet fogyaszt, annál szinte biztos a fiú utód.
Kedvet kapott a kóstoláshoz?
Hogy ez mennyiben igaz, arról sajnos nincsenek felmérések. Egy azonban biztos: ha Celldömölkön jár, és több napra érkezik, a wellnesst feltétlenül kapcsolja össze a borkóstolással. Akár egy hegyi kirándulással is összekötheti a gasztronómiai programot.