Önnek melyik a kedvence, ha szaunázni megy?

Citrus Cooler, Tia Maria, After Eight, Ice Mint Kamikaze – ugye ismerősek ezek a kifejezések. Vagy nem? Akkor Ön még nem járt szauna partyn a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben. Ideje, hogy pótolja a mulasztást!

Alig elviselhető forróság, gyöngyöző verejtékcseppek, páratlan regenerálódás. Ez a szauna. Megelőzés és gyógyítás is egyszerre.

A szauna a modern kor emberének elsősorban a teljes kikapcsolódás, a relaxálás optimális helye, ahol a vérerek, a bőr pórusai kitágulnak, majd összehúzódnak a váltakozó hideg-meleg levegő hatására. A szervezet pedig a fokozott izzadás révén  megszabadul a méreganyagoktól. Rohanó világunkban az egyre gyakoribb stressz hatások is kiküszöbölhetők vagy csökkenthetők a rendszeres szaunázás segítségével – közlik több internetes oldalon is.

És valóban: ennél lényegre törőbb megfogalmazás aligha létezik a szaunázással kapcsolatban.

Szaunázás - Vulkánfürdő

Menjünk sorjában a címben (is) szereplő kifejezések magyarázatával!

  • Citrus Cooler: A szauna extrém környeztében szervezetünk verejtékezéssel védekezik, a méreganyagok mellett számos ásványi anyag is távozik a szervezetből. A szaunamester ezért friss gyümölccsel kínálja meg a vendégeket a szaunában a bőr átdörzsölésére, majd megkóstolásra is. A vitaminok és ásványi anyagok a szaunázást követően sokkal intenzívebben szívódnak fel.

 

  • Tia Maria: Ez egy szauna koktél, amelyben a kávé egyedi illata keveredik a csokoládé likőr és a vanília aromájával. A testet, a lelket és az érzékeket ébresztő szeánsz méregtelenítő és stresszoldó hatása mellett kitűnő hangulatjavító is.

 

  • After Eight: Ezen a fürdővarázs partyn a menta és a csokoládé aromájával az érzékeket célozzák meg. A mentol hűsítő és tisztító hatásának köszönhetően a légutak és az elme is felfrissül. A csokoládé illata pedig endorfint, boldogsághormont szabadít fel.

 

  • Ice Mint Kamikaze: Az intenzív forró levegő és a jég fagyos ellentéte, valamint a szaunamester technikájának köszönhetően vérkeringés-serkentő, frissítő hatás érvényesül. A borsmentának köszönhetően a légutak kitisztulnak. A váltakozás hatására testünkön többszöri jóleső borzongás fut végig, aminek a hatására ugyancsak boldogsághormonok szabadulnak fel.

 

szauna-party

Mindezt Ön is átélheti a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő szauna partyjain. Szerdánként délelőtt 11 és este 6, péntekenként délután 3, 4 és este 6, szombatonként pedig délelőtt 11, délután 3 és este 6 órakor várja a felfrissülni és relaxálni vágyó vendégeket a Vulkánfürdő szaunamestere. Aki minden szombaton délután 3 órakor meglepetést is tartogat a szaunázóknak.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!