Ezért érdemes a pihenőtérben is lazítani, amikor gyógyfürdőzni megyünk

Ősszel már nem igazán alkalmas az időjárás arra, hogy a szabadban napozzunk. Kint fürdőzni még csak-csak lehet egy keveset a termálvízben, de hosszabb időt már ritkán tudunk így eltölteni. Pedig a napfényre ilyenkor is szükségünk lenne és a napozás is jól esne. Akkor mi a teendő ilyenkor?

Először is válasszunk olyan helyszínt a fürdőzéshez, ahol félfedett medencékben is lubickolhatunk. Vagyis jó idő esetén akár kint is tartózkodhatunk. Az őszi fürdőzés célpontjának kiválasztásakor az is legyen szempont, hogy a fürdő rendelkezzen belső pihenőtérrel. Lehetőleg olyannal, ahol nagyok az üvegfelületek, így napozásra is nyílik alkalmunk. Ezáltal a szervezet számára szükséges D-vitaminból tudunk még egy keveset raktározni, a téli, sötétebb, napfényben szegényebb időszakokra.

Miért olyan fontos dolog ez?

Mert az emberek kétharmada a szükséges D-vitamin mennyiségnek alig 2-4 százalékához jut hozzá az őszi, téli hónapokban. Ami meglehetősen alacsony arány. Pedig a csontok egészséges fejlődése, az immunrendszer, az idegrendszer, a szív- és érrendszer, valamint az anyagcsere működése szempontjából is fontos lenne, hogy gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű D-vitaminról.

A D-vitamin gyűjtésére pedig a gyógyfürdők pihenőterei, meleg vizes kinti medencéi jó lehetőséget kínálnak. Úgyhogy gondoljunk erre, amikor őszi programot szervezünk.

És vegyük számításba azt is, hogy Celldömölkön, a Vulkánfürdőben ehhez minden adott.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020