Ősszel gyakoribb az ízületi fájdalom – nagyobb is az igényünk a gyógyfürdőzésre

Az ősz beköszöntével sokaknál felerősödnek a reumás tünetek, az ízületi panaszok. Az idősödőknél gyakori probléma ez, ami jellemzően a hidegebb hőmérséklet és a légnyomás megváltozása miatt jelentkezik. De van megoldás a kezelésére.

A kopásos ízületi problémákkal küzdők a frontokat is megérzik. Ennek pedig az az oka, hogy a légnyomás csökkenésével a korábban összenyomott szövetek kitágulnak. A tágulás pedig duzzadással és húzódással jár, ami fájdalomérzetet válthat ki. Ilyenkor akár a lappangó gyulladások is belobbanhatnak.

Másoknál nyakizom merevség fordul elő a hideg levegő hatására. De van, akinek a térde és a háta érzi meg az ősszel tapasztalható hidegebb, szelesebb időjárást. Ugyanis ezeken a testtájakon található a legtöbb hidegérző idegvégződés. Így az arra érzékenyeknél a térd- és hátizom, továbbá a szalagok merevebbé válnak, ami fájdalmat válthat ki.

Ugyanakkor a légnyomás változás a műtéti hegekre is hatással lehet, régi törések is elkezdhetnek ilyenkor fájni. Ami egyébként szintén a szövetek tágulásával van összefüggésben.

TB támogatott gyógyfürdő kezelések Vulkánfürdő

Láthatóan ősszel, illetve télen nagyobb igényünk lehet a gyógyfürdős kezelésekre. Persze azt azért tudni kell, hogy a gyógyvíz nem minden panaszra nyújt megoldást. Van olyan probléma, ami inkább masszázzsal kezelhető, míg másra pedig épp a meleg gyógyvíz hozhat enyhülést. Érdemes ezért szakorvostól tájékozódni a lehetőségekről.

Továbbá azzal is jó, ha számolunk, hogy a társadalombiztosító támogatja a gyógyfürdős kezeléseket. Így akár az eredeti árnál jóval olcsóbban is gyógyulhatunk. Kíváncsi arra, hogy milyen kezelések vehetők igénybe a celldömölki Vulkánfürdőben? Itt megnézheti.

A TB által támogatott kezelések árairól pedig itt olvashat.

Használja ki Ön is a Vulkánfürdő vizének gyógyító erejét!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020