Így gyógyfürdőzzön Ön is!

Talán nem is gondolta eddig, hogy a gyógyfürdőzésnek is vannak szabályai. Mutatjuk, mire célszerű figyelnie.

Egyebek mellett arra, hogy ne tartózkodjunk túl hosszú ideig egyhuzamban a gyógyvízben. Egy fürdőzés ne legyen hosszabb 30 percnél. Persze ezt megismételhetjük naponta többször is. De a fürdőzések között mindenképpen tartsunk szünetet, ilyenkor lazítsunk a fürdő pihenőterében.

Szakértők szerint egyébként naponta legfeljebb 4-5 alkalommal menjünk a gyógyvízbe.

Szükséges a mértékletesség, ilyenkor ugyanis a vízben lévő jótékony összetevők a bőrön keresztül felszívódnak, ami meg is terhelheti a szervezetet. Akár fürdőfáradtság is felléphet, aminek a tünete, ha fürdőzés után elpilledünk és nem azt érezzük, hogy kipihentük magunkat. Ha fáradtabbak vagyunk, mint amikor megérkeztünk fürdőzni, valamit nem jól csináltunk.

Vulkánfürdő_Pihenőtér

A Vulkánfürdő pihenőtere

Ugyancsak fontos tudni, hogy tele hassal nem tanácsos fürdőzni. Étkezés után mindig várjunk legalább fél, egy órát, mielőtt belemegyünk a gyógyvízbe, és alkoholt se fogyasszunk, ha gyógyfürdőzünk.  

Ha megvolt az aznapi fürdőzés, ne induljunk egyből haza. Pihenjünk kicsit, olvassunk kényelmes helyen, mondjuk a pihenőtérben. De egy kis szunyókálás is biztosan jól fog esni. Fontos továbbá, hogy komolyabb aktivitást már ne tervezzünk a fürdés utánra.

Ön is kedvet kapott egy kis gyógyfürdőzéshez?

Várjuk Celldömölkön, a Vulkánfürdőben. Kapcsolódjon ki, és töltődjön fel nálunk, a Ság-hegy lábánál lévő gyógyfürdőben!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020