A zene oldja a stresszt – Hozzon magával fülhallgatót is, ha a Vulkánfürdőbe jön!

Ma már szinte minden fürdőben találunk pihenőtereket, amik azt a célt szolgálják, hogy a vendégek „visszavonultan”, egyéni módon ellazulhassanak. Az ellazulás, a relaxálás a legtöbb embernél együtt jár a csend igényével, így ezeken a helyeken lábujjhegyen szokás járni. Van azonban az ellazulásnak egy másik módja is, mégpedig a zenehallgatás.

A zenét évszázadok óta használják a gyógyászatban, különösen a keleti kultúrákban. A legújabb kutatások arra is rávilágítottak, hogy a zenehallgatás – egyéb, például a vegetatív idegrendszerre, a légzésünkre, a szívritmusunkra és az immunrendszerünkre gyakorolt jótékony hatásai mellett – segít oldani a stresszt. Sőt: számos kórház intenzív osztályán szól már halk zene, mert megfigyelték, hogy ennek motiváló ereje van a súlyos betegek gyógyulásában. Ha pedig a zene a kórházi betegekre ilyen jótékony hatással van, miért ne lenne például a gyógyfürdők vendégeire is, akik közül sokan azért mennek fürödni, hogy oldják a stresszt, a hétköznapok monotonságát.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a gyógyfürdők pihenőterében intézményesítenék a közösségi zenehallgatást, ám arra mindenképpen érdemes buzdítani a vendégeket, hogy vigyenek magukkal fülhallgatót, amikor wellnesselni mennek. Telefonról viszonylag egyszerű zenét szolgáltatni magunknak, és ezzel a módszerrel ki-ki maga választhatja meg, milyen zenét hallgasson, mi az, ami neki segít az ellazulásban.

Akár a Vulkánfürdő pihenőterében. Gondoljon erre is, ha Celldömölkre jön wellnesselni! Egy biztos: ennél olcsóbb gyógykezelés aligha létezik, a hatása ugyanakkor bizonyított. És nincs mellékhatás.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020