Nem kell semmit tennie, a Vulkánfürdő gyógyvíze teszi a dolgát

A gyógyvíz akkor is hat ránk, ha éppen nincs egészségügyi panaszunk. A hő hatására egyebek mellett oldódnak a görcsök az izmokban, ellazulunk, és megszűnik a stresszes, feszült állapot is. Ugyanakkor a termálvízben üldögélve fokozódik az anyagcsere és beindul egyfajta észrevétlen méregtelenítés is.

A gyógyvízben a vesék működése is intenzívebbé válik, nem véletlen tehát, ha a fürdőzés közben gyakrabban érzünk vizelési ingert. A termálvíz hője hatással lehet a szívműködésre is. Ahogy szaunázáskor, a gyógyvízben üldögélve is előfordulhat, hogy hevesebben kezd el verni a szívünk. Vagyis észrevétlenül eddzük a szívünket. Hasonlóan észrevétlen folyamat, hogy a bőrön keresztül felszívódnak a vízben lévő ásványi anyagok. A Vulkánfürdő gyógyvízében például főként olyan anyagok találhatók, amik az öregedéssel járó mozgásszervi panaszok enyhítésében segítenek. Hozzájárulnak ahhoz, hogy ellazuljanak az ízületeket körbevevő izmok, inak. A celli gyógyvíz ugyanakkor kiváló lehet a porckopás okozta problémák kezelésére, illetve a derékfájás, a derékból kisugárzó fájdalmak, a statikai zavarok, a tartási rendellenességek kezelésére – olvasható mindez a Vulkán gyógyvíz menüpont alatt.

gyogyviz

Viszont a víz jótékony összetevői nem csak a bőrön keresztül juthatnak be a szervezetbe. A termálvíz gőzének belégzésével is gyógyulunk. Ilyenkor például a hörgőcskék simaizmai lazulnak el, ami az asztmásoknak, az allergiában szenvedőknek igencsak hasznos lehet.

Fontos, hogy megjegyezzük: a termálvíz a mentális egészségre is hatással van. Ahogy a bevezetőben is utaltunk rá, a gyógyvízben ellazulnak az izmok, ami hozzájárul ahhoz, hogy a belső feszültség is megszűnjön.

Vagyis a gyógyvíz akkor is gyógyít, ha mi csak üldögélünk benne. És nem csak, hogy gyógyít, hanem a megelőzésben is segít. Emiatt pedig minden korosztály tagjai számára ajánlott, hogy időközönként beiktassanak egy-egy gyógyfürdős napot.


Amennyiben így tenne, mi várjuk a celldömölki Vulkánfürdőben. Ha kíváncsi az aktuális akcióinkra, itt nézzen körbe! Ha pedig a belépőjegy árakat nézné meg, ide kattintson!


Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!