Allergiaszezon: Gyógyszer helyett sóbarlang – Próbálja ki!

Egyre több az allergiás, emiatt pedig mind több pénzt hagyunk a gyógyszertárban. Az OTP Egészségpénztárak felmérése szerint a két évvel ezelőtti adatokhoz képest 2016-ra a költések összege 20 százalékkal emelkedett. Pedig az allergiás tünetek természetes módon is kezelhetők, gyógyíthatók. A sóbarlang kiváló alternatíva lehet. Mutatjuk, hogy miért.

Mert a sós levegő gyakorlatilag átmossa a tüdőt. A sórészecskék kiszárítják a tüdőben lévő felesleges folyadékot. Tudományosabban: a konyhasó egy ionrácsos anyag, aminek magas az ionerőssége, ennek köszönhetően pedig roncsolja a fehérjék közötti fizikai kötődéseket. Azaz fellazul a gélréteg a tüdőben. Így könnyebben gyógyulnak a gyulladások, és az allergének is gyorsabban ürülnek – olvasható.

Só -magyar

De nem csak a kezelésben segít a sóbarlang levegője, hanem a megelőzésben is. Például ellenállóbbá is teszi a szervezetet a légúti gyulladásokkal szemben. A HáziPatika.com is írt arról, hogy a sószobás kezelés egyebek mellett az asztma, az allergiás tünetek, a hörghurut, a tüdőtágulat, a mandula-, tüdő- és orrmelléküreg-gyulladás esetén is alkalmazható.

Érdemes tehát ezzel is számolni. És ha nem muszáj, akkor ne egyből a gyógyszerért nyúljunk.

Jöjjön el Ön is a Vulkánfürdőbe, lazítson egyet nálunk, és próbálja ki a sószoba kezelésünket is!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!