Miért masszíroztassunk és miért álljunk be a nyakzuhany alá, ha gyógyfürdőbe megyünk?

Mert így ellazíthatjuk a mindennapi stressz miatt megfeszült izmokat, ezzel megelőzhetjük a nyaki fájdalom és a fejfájás kialakulását. Erre pedig – mármint a megelőzésre – a legtöbbünknek szüksége van. Még akkor is, ha nincsenek fizikai tünetek. Hiszen teljesen stresszmentes életet kevesen tudunk élni.

Ha pedig több hónapon át gyűlik a feszültség, valószínűleg a fizikai fájdalom sem kerül el minket. Vagyis attól még, hogy nem érezzük, szükségünk lehet a masszázsra és a gyógyfürdős lazításra is. Különösen akkor, ha a stressz mellett fizikai hatások is érik a nyaki izmokat. És itt most legfőképpen a helytelen, egész napos ülőmunkára gondolunk.

Azaz a masszázs akkor is hasznos, ha még nem fáj semmi.

Ahogy a nyakzuhany is. Ez utóbbiért ráadásul nem kell pluszban fizetni. A Vulkánfürdőben legalábbis a belépő megváltása után lehetőség van ennek a díjmentes használatára.

Vulkánfürdő masszázs

Aki pedig ezt kipróbálja, arra számíthat, hogy megszűnik a nyaki részen az erekre nehezedő nyomás, az izomfeszülés. Aminek következtében a vér könnyebben tud áramolni a testben, így frissebbek lehetünk.

Miért ne élnék a lehetőséggel?

Vagyis ha gyógyfürdőben jár, a fejfájás, a nyaki izomfeszülés megelőzéséért mindenképpen álljon be a nyakzuhany alá! De ha van rá módja, egy masszázst is kérjen! Higgye el, sokkal fittebb lehet és a stresszes helyzetekkel szemben is ellenállóbbá válhat.

Mi várjuk a fürdőben.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020