Miért ne szaunáznánk a nyár közeledtével is?

Érdekesen hangzik, ha valaki a nyár közeledtével szaunázásra buzdít minket… Pedig van értelme a kánikula beköszönte előtt és nyáron is szaunában izzadni.

Egyrészt azért, mert a szaunázással felkészíthetjük a szervezetet a nyáron várható, hosszabb ideig tartó melegre. Ugyanakkor a bőr is megedződik ilyenkor, sőt, még barnulni is szebben, egyenletesebben fogunk, ha egy kicsit szaunázunk a napozás előtt.

Ha rendszeresen szaunázunk és a bőr felső rétegét is megfelelően kezeljük, nagyon szépen barnulhatunk a nyári napfénytől.

A szaunázás utáni rövid napfürdőzés a D-vitamin képződést is segíti. Ami által növekszik a szervezetbe bevitt kalcium hasznosulása is. És ahogy a szakértők fogalmaznak: a D-vitaminnak köszönhetően gyorsabb lesz a bőr sejtregenerációja is. Vagyis selymesebb tapintású lesz a bőr.

szaunazas_vulkanfurdo


Bár arra azért figyeljünk, hogy szaunázás után hosszú időn át nem ajánlott napozni. És ha napozunk, akkor is csak úgy tegyük, hogy megfelelő, az érzékeny bőrt nem irritáló napozó krémet használunk.


Készítse fel tehát a szervezetét, a bőrét szaunázással a nyárra! Akár nálunk. Nézze meg itt, milyen szaunavilággal várjuk Celldömölkön, a Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020