Őszi reumatikus panaszok kezelésében segíthet a Vulkánfürdő gyógyvize

Itt az ősz, ezzel együtt a hidegebb, nyirkosabb idő, ami nem túl jó hír a reumás panaszokkal küzdőknek. De miért érzik meg az időjárás változást az ízületi gyulladással küzdők, az egészségesek pedig miért nem?

Mert az egészséges ízületekben a belső nyomás nulla, illetve negatív. Vagyis a külső légnyomás erre nincs hatással. Ha viszont az ízületek elkoptak vagy gyulladtak, az egyébként is magas belső nyomás tovább emelkedik, ami fájdalmat, duzzanatot okoz az adott testrészen. Sőt, ősszel az is előfordul, hogy a hirtelen lehűlő levegő hatására az ízület feletti bőr összehúzódik, ami fokozza a vérbőséget az ízületen belül. Így akár egy lappangó gyulladás is működésbe léphet, és fájdalom is keletkezhet. Plusz ősszel a szeles időben a hátunk és a derekunk is könnyen megfájdul. A testünk ezen területén található ugyanis a legtöbb hidegérző idegvégződés. Vagyis az érzékenyebbeknél itt könnyen jelentkezhet fájdalom.

Hogyan védekezhetünk?

Ahhoz, hogy ezeket a panaszokat kezeljük vagy megelőzzük, tanácsos rendszeresen mozogni. A nordic walking (akár a Ság hegyen) vagy a rendszeres úszás rendkívül hatásos. De jót tehet egy-egy gyógyfürdős kúra is. A Vulkánfürdő gyógyvize például kifejezetten hatásos reumatikus tünetek kezelésére. Erről itt olvashat. És ha már a kúránál tartunk, érdemes tájékozódnia a TB által támogatott kezelésekről. Valamint arról, hogy mit takar pontosan az ehhez kapcsolódó Vulkánfürdő akció. Minden részlet itt.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020