Az ízületi fájdalom lelki okai

Számos oka lehet annak, ha valakinek fájnak az ízületei. Jelentkezhet a probléma baleset miatt vagy egyszerűen a korosodás hatására. De könnyen lehet, hogy lelki okok is ott vannak a háttérben.

Azt tartják, hogy akinek ízületi problémája van, általában görcsösen él. Gondoljunk csak bele, a testi probléma is ezt jelzi: görcsös tartás, korlátozott mozgás.

Az ízületi fájdalommal küzdőkre jellemző még, hogy nem tudnak lazítani, folyamatos náluk a teljesítmény kényszer. De picit talán önzők is. Ugyanis csak a saját eredményeikre tudnak koncentrálni. Azt vallják, hogy csak ők tudják jól elvégezni a feladatokat, sosem elégedettek. Nem képesek lazítani.

Vulkánfürdő_Pihenőtér

Vagyis ők azok, akinek az átlagnál többször is érdemes gyógyfürdőbe menni. Egyrészt azért, mert az ízületi fájdalom fizikai része gyógyvízzel kezelhető. Másrészt a gyógyfürdőzés kifejezetten alkalmas arra, hogy az elme is megpihenjen.

Egyszóval az ízületi fájdalommal küzdőknek nem csak a fizikai tünetekre kell koncentrálniuk, hanem a lelki feltöltődésnek is nagy szerepe lehet a gyógyulásukban.

Ehhez minden adott a Vulkánfürdőben. Az itteni gyógyvíz kifejezetten alkalmas arra, hogy kezeljük az ízületi problémákat. A pihenőtér, a pezsgőfürdő, a szauna pedig mind-mind segíti a lelki ellazulást is.

Várjuk Celldömölkön!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020