Ősszel többen használják ki a TB által támogatott gyógyfürdős lehetőségeket

Ilyenkor, ősszel sokan döntenek úgy, hogy a sok halogatás után elérkezett az idő a TB által támogatott gyógyfürdős kezelések igénybevételére. Nem véletlen ez, hiszen a hűvösebb időjárás beköszöntével gyakrabban jelentkeznek az ízületi panaszok is. Ön is hasonlót tapasztal?

Mutatjuk, mit kell tudnia az állam által támogatott gyógyfürdős kezelésekről.

Egyrészt azt, hogy meglehetősen kedvező áron vehetők igénybe. Egy-egy kezelés csupán pár száz forintba kerül. Az számításba jöhető kezelések sora pedig meglehetősen hosszú. Ilyen a gyógyvizes medence, a kádfürdő, az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugár masszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna és a komplex fürdőgyógyászati eljárás. De ezeken felül 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszást és a mofetta kezelést, vagyis a széndioxidos gyógygáz-kezelést is támogatja az egészségbiztosító.

Egy 15 alkalmas kúrát évente kétszer lehet igénybe venni. Ami lehet akár gyógyfürdős kezelés vagy komplex gyógyászati ellátás is.

Erről – mármint a kezelés típusáról – szakorvos határoz. Nálunk, a Vulkánfürdőben szombatonként van rendelés. A vizsgálat ingyenes.

De milyen panaszok esetén segíthet egy ilyen, TB által támogatott kezelés?

Degeneratív gerinc és ízületi betegségek, ortopéd sebészeti eljárások utáni utókezelések, idegrendszeri betegségek, porckorong sérv, anyagcsere betegségek, keringési problémák és oszteoporotikus betegség esetén is gyógyulhatunk így.

És még egy fontos dolog: a 15 alkalmas kúrát a betegeknek nyolc hét alatt el kell végezniük.

Ön is szívesen gyógyulna gyógyfürdőben?

Mutatjuk, nálunk mennyibe kerülnek a kezelések, és milyen betegségek esetén ajánlott a Vulkánfürdő gyógyvízében lazítani.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020