Ezek a gyógyfürdős szolgáltatások segítenek igazán megszabadulni a felgyülemlett stressztől

Az ősz az átlagnál stresszesebb időszak. Ebből adódóan sokkal nagyobb az igényünk az olyan szolgáltatásokra, amikkel levezethetjük a feszültséget. Mutatjuk, a Vulkánfürdőben mik lehetnek a segítségére.

Ahogy arról korábban már írtunk, a rövidülő nappalok, a kevesebb fény, a hűvösebb idő és a jövő-menő frontok mind-mind hatással vannak a stressz-szintünkre. Így egyáltalán nem véletlen, hogy ősszel előnyben részesítjük a gyógyfürdős kikapcsolódást.

De melyek azok a szolgáltatások, amik segítenek hatékonyan levezetni a feszültséget.

A gyógyvíz hője könnyeddé tesz, általa a feszült izmok újra ellazulnak. Ezáltal a stressz-szint is csökken. Hasonló eredményt érhetünk el, ha szaunázunk. A hő ugyancsak ellazít, de szaunázás közben még a felgyülemlett méreganyagoktól is megszabadulunk. Arról nem is beszélve, hogy a szaunázás edzi a szívet is. Az “edzés” után pedig fittebbnek, magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. Kiváló stresszoldó még a nyakzuhany és a rengeteg hidromasszázs elem. Egy fél óra a pezsgőfürdőben csodákra képes.

Gyógyfürdő, Vulkánfürdő
Gyógyfürdő, Vulkánfürdő

 

De a hagyományos masszázsokról se feledkezzünk meg! Ezek között ugyanis találunk olyat is, ami kifejezetten a feszültség megszüntetését szolgálja. Különösen jót tehet egy remek talpmasszázs.

Ugyanakkor a vízben végzett sport is oldja a stresszt. Egy jó úszás átmozgat, erősebbé tesz. Nem véletlen, hogy edzés után sokkal magabiztosabbak vagyunk… Ezt valószínűleg már Ön is megtapasztalta. Nem kétséges, a feszültség levezetésére a mozgás kiváló. Az úszás különösen, hiszen szinte minden izmot átmozgat.

És ne feledkezzünk meg a lazító sóbarlang kezelésekről se! Mint tudjuk, a feszültség gyakran a mellkasban okoz nyomást. Ezért jól esik néha egy nagy levegőt venni. Ezt tegyük meg a sószobában is. Így nem csak a feszültség szűnik meg, hanem tisztul a légút és a tüdő is. Vagyis ellenállóbbak leszünk a stresszes helyzetekben.

Ha Ön is kicsit soknak érzi a hétköznapi megpróbáltatásokat, jöjjön el a Vulkánfürdőbe! Nálunk a felsoroltak mindegyikét alkalmazhatja a stressz csökkentésére.

Lazítson nálunk! Mi várjuk.

Ha biztosra menne, akár kombinálhatja is a fent ajánlott szolgáltatásokat.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020