Évente legalább egyszer elmegy gyógyfürdőzni?

Ön milyen gyakran megy termálfürdőbe? A többség pár évente legalább egyszer. Egy országos reprezentatív kutatás eredményei szerint legalábbis a válaszadók 39 százaléka két-három évente, 34 százalékuk pedig évente legalább egyszer elmegy fürdőzni. És nem csak az idősebb korosztály lazít a termálvízben.

Mind a 18-24 éves, mind a 35-44 éves korosztályból több, mint a válaszadók harmada jár legalább évente egyszer gyógy- vagy termálfürdőben. Egyébként a középkorúaknál is hasonló a helyzet: a 45-54 éveseknél 37 százalék jár rendszeresen fürdőzni, míg az 55-64 éveseknél 39 százalék.

Vagyis az látszik, hogy a tévhitekkel ellentétben nem csak az idősebb korosztály tagjai járnak gyógyfürdőzni.

Ez egyébként nálunk is így van. A fiatalok is kezdik felfedezni a Vulkánfürdőt is. Sokan jönnek azért, hogy a hétköznapi stressz után hétvégén feltöltődjenek kicsit. Ehhez a gyógyvíz mellett a pezsgőfürdőnket, a sószobát és a szaunavilágot is igénybe veszik.
Talán ők azok, akik jobban megélik az élményeket. Szemben az idősebb korosztállyal, amelyhez tartozók “csak” a gyógyvizes lazítás miatt érkeznek.

Ön mit választ? Szeret minden attrakciót kipróbálni, vagy marad a jól bevált gyógyvizes medencénél? Legyen bármelyik típusú fürdőző, mi szeretettel várjuk. Jöjjön el téli/tavaszi feltöltődésre is a Vulkánfürdőbe!

A kutatást a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. készítette a NaturMed Hotel Carbona megbízásából tavaly októberben.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020