Mások ezt teszik, hogy hosszú, egészséges életet élhessenek

Sokan kutatják a hosszú élet titkát. Amit eddig sajnos nem sikerült kétséget kizáróan megtalálni, de egy biztos: a mozgásnak nagy szerepe van abban, hogy 90-100 évesen is egészségesek, aktívak maradhassunk.

Egyesek azt mondják, a sport megerősít és rugalmassá tesz. Testileg és lelkileg egyaránt. Lehet benne valami. Főleg, ha megnézzük azokat az idősödő embereket, akik annak ellenére is rendszeresen úsznak és sétálnak, hogy bizony már nem fiatalok. Ők általában azt vallják: attól még, hogy nehéz mozogni, nem kell lemondani az aktivitásról. Főleg az olyan sportokról, mint a nordic walking vagy az úszás. Mindkettő ugyanis úgy segít aktívnak maradni, hogy közben kíméli az ízületeket. Előbbi a csípőt tehermentesíti, az utóbbi pedig azért teszi könnyebbé a mozgást, mert a vízben “súlytalanná” válunk.

Ön melyiket űzi?

Ha nordic walkingozna, a Vulkánfürdő közelében lévő Ság-hegy kiváló terep lehet egy túrára, ami után egy kellemes gyógyvizes fürdőzés segíthet a feltöltődésben.

De ha inkább az úszást választaná, akkor is jó célpont Celldömölk. A Vulkánfürdőben található ugyanis egy 25 méteres, hat sávos úszómedence. Az itteni edzés után pedig szintén jöhet a gyógyfürdőzés és a szauna.


Plusz ne feledje: a Vulkánfürdőbe nyugdíjas jegy is váltható. Vagy ha egy kirándulás után érkezik hozzánk, akár egy-két órás belépőt is vehet. Így tényleg gazdaságos lesz a kikapcsolódás.


Arról nem is beszélve, hogy a Vulkánfürdő gyógyvize támogatja az ízületeket a regenerálódásban. Vagyis ha most úgy is érzi, hogy nehéz a mozgás, pár gyógyfürdős kúra után akár ismét aktív lehet.

Jöjjön el hozzánk!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!