Nagyobb élmény a wellness, ha megtervezzük, mikor melyik medencében lazítunk

Ön meg szokta tervezni a wellness fürdőzésre szánt napot, vagy csak úgy spontán megy az egyik medencéből a másikba? Ha ez utóbbi a jellemző, az sem rossz megoldás, de talán ha tervezünk, még nagyobb élmény lesz a kikapcsolódásra szánt nap.

A mozgást például nem tanácsos a gyógyfürdőzés utánra időzíteni, és a szaunázás után sem jó úszni és fürdőzni sem.

De akkor mi a helyes sorrend?

Mindenképpen mozgással kezdjük a napot! Egy jó úszásnál nincs is jobb napindító. Aktivizálja a testet és az elmét is. Könnyedén kiadhatjuk így a hétköznapi feszültséget. A mozgás segít elengedni a gondokat, plusz olyan energiákat szabadít fel, amiknek a segítségével válaszokat találhatunk a kérdéseinkre.

Akár a gyógyvízben ülve.

A mozgás után ugyanis jöhet a gyógyfürdőzés, ahol az izmokon kívül az elme is megnyugszik. És lehet végre egy kicsit feszültségtől mentesen gondolkodni.

gyógyfürdő Celldömölk

A gyógyvízben egyhuzamban ne töltsünk 30-40 percnél több időt! Az etapok között pedig ne végezzünk aktív mozgást! Lazítsunk mondjuk a pihenőtérben lévő nyugágyakban, vagy üljünk be a sószobába, és vegyünk pár nagy levegőt! De váltogathatjuk a különféle hőfokú medencéket is. Megmártózhatunk akár forró vizes jakuzziban is.

A gyógyvizes fürdőzést naponta 4-5 alkalomnál többször ne ismételjük meg!

A wellness zárásaként aztán jöhet a szaunázás. Amit 15 percenként szintén lazítással törjünk meg. Legfeljebb háromszor izzadjunk! A szaunázás után pedig már ne menjünk fürdőzni! Viszont egy jó masszázst beiktathatunk. Ahogy a szakértők is mondják: a szaunázás után egy húsz perces masszázs hozzávetőleg egy órának felel meg. Nagyjából ennyi idő alatt elérhető el az az állapot, ami más esetben csak egy óra masszírozással menne csak.

Hogy tetszik Önnek ez a “wellness-menetrend”? Jöjjön el a Vulkánfürdőbe, és próbálja meg így eltölteni a napot!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020