A gyógyvízben nem csak lazítunk, eddzük is a szervezetünket

Aki gyógyfürdőzni megy, rendszerint pihenési céllal indul útnak. Pedig ha jobban belegondolunk, a gyógyvíz nem csak ellazít, hanem edzi is a szervezetet.

A meleg hatására ugyanis megemelkedik a pulzusszám, az erek kitágulnak és lecsökken a vérnyomás. A szív edződik. Hasonlót tapasztalhatunk, mint a szaunában, csak egy kicsit kíméletesebb formában. Sőt, ha a vízben lazításkor még úszkálunk is egy kicsit, az izmokat és az ízületeket is tornáztatjuk. Mindezt úgy, hogy közben nem terheljük azokat. Hiszen a víz felhajtó ereje miatt csökken az azokra nehezedő nyomás. Vagyis így olyanok is edzhetnek, akiknek az aktív mozgás a szárazföldön nehezükre esik. És ez még fokozható. Az izmok edzésére kiválók a különféle buzgárok és víz alatti masszázs megoldások is. Ha ilyenekkel mozgatjuk az izmokat, azok nem csak ellazulnak, hanem valamelyest aktivizálódnak is, azaz edződnek. Ahogy akkor is, ha nyakzuhany alá állunk. Viszont így értelemszerűen nem a láb és a hát izmai erősödnek, hanem a nyak és a váll részei dolgoznak kicsit. Vagyis ha gyógyfürdőzni megy, nem csak lazít, edz is. Testileg és lelkileg egyaránt. Még akkor is, ha ez nem tűnik fel Önnek.

Ha ezt tenné, várjuk a Vulkánfürdőben.

Nálunk a fent felsoroltak mindegyikét élvezheti. A gyógyvizünk gyógyítja, ellazítja és feltölti, míg a víz alatti buzgárok és a nyakzuhany megmozgatják az izmokat.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020